Népszerű bejegyzések

2012. május 2., szerda

ÁDER JÁNOS ELSŐ ÁLLAMFŐI BESZÉDÉRE

Elolvastam Áder János államfői beszédét.
Az este folyamán néhány véleményt olvastam Oszkó Péter oldalán,majd meghallgattam néhány politikai elemző véleményét a beszédről.
A vélemények zöme pozitív volt míg a kritikusabb vélemények főleg azt emelték ki,hogy a szép szavak után a tettekre lennének kíváncsiak,de magát a beszédet inkább pozitívan ítélték meg az általam megtekintett vélemények,még azok a személyek is,akik nem a jobboldali politika szimpatizánsai.Az elhangzott kritikák a beszéd egyes részeire vonatkoztak és talán a legtöbb a következő részre "maradéktalanul viselni fogom az Alaptörvényben rám rótt felelősséget".Én olyan dologra szeretném felhívni a figyelmet,amiről ma még nem olvastam sem hallottam.
Véleményen szerint is elfogadható a fenti szöveg.Részemről sem lenne kivetni való benne,ha nem tudnám,hogy ki mondta el és hol.
De,sajnos nagyon is jól tudom,hogy ezt az az Áder János mondta,aki  a ma hatalmon lévő párt alapítótagjai közé tartozik.Az az Áder János,aki mint a parlament elnöke nagyon sokszor ellentétesen beszélt és viselkedett (főleg az ellenzékkel szemben),mint az a mai beszédében elhangzott.Ha ezt nem az az Áder János mondja,aki a napjainkig annak a pártnak volt igen jelentős tagja,amely különféle hazugságok és csalfa ígérgetések árán jutott a 2/3-os,önkényt biztosító hatalomhoz.Annak a pártnak,amely a 8 éves ellenzékisége folyamán különféle trükkökkel,hazug manipulációkkal és vádaskodásokkal folyamatosan arra törekedett,hogy kompromittálja és lejárassa,egyszóval ellehetetlenítse az akkori bal liberális,majd szocialista hatalmat,ahelyett hogy egy konstruktív ellenzék lett volna folyamatosan destruktív tevékenységet folytatott és ezzel a destrukcióval és destabilizációval megtévesztette a választópolgárok jelentős részét.Ezzel a megtévesztéssel szerzett korlátlan hatalmat.
E korlátlan hatalommal visszaélve két év alatt az országot gazdasági katasztrófába sodorta,európai és világszinten az ország tekintélyét jelentősen megingatta,a jogállamot leépítette és olyan jogi konstrukción alapuló hatalmat épített ki,amely számára biztosítani tudja évtizedekig a hatalom korlátlan gyakorlását,mivel a pozitív jogszabályokat teljes mértékben a saját akarata alapján hozta meg teljes mértékben ignorálva az ellenzék véleményeit és kezdeményezéseit.Közben az állami szervekben biztosította a saját emberei beiktatásával  a teljes dominanciát és ezt tette a legjelentősebb társadalmi szervekben is.
Felépítette tehát a FIDESZI DEMOKRÁCIÁT,AMELY MINT EGYPÁRTI DEMOKRÁCIA TÁVOL ÁLL A TÖBBPÁRTI VALÓDI DEMOKRÁCIÁTÓL.
EZ A FIDESZI DEMOKRÁCIA NEM MÁS MINT A FIDESZI DOMINANCIA AZ EGÉSZ TÁRSADALMON,A TÖBBSÉG ZSARNOKSÁGA A KISEBBSÉGEN!(habár nem vagyok már biztos abban,hogy azok,akiket a mai hatalom képvisel ma is valójában többségben vannak azokkal szemben,akik felett uralkodnak.Ez a Fideszi DOMINANCIA tette lehetővé azt,hogy Áder János legyen a Magyar állam elnöke.
Ennek ismeretében, Áder János következő szavai egész más értelmet kapnak "soha, egyetlen pillanatra se feledkezzünk meg arról, mit is jelent a demokrácia. A demokrácia igazsága ugyanis mindig vitákban születik meg. Ezek a viták lehetnek élesek, lehetnek kemények, de sohasem hiányozhat belőlük egymás tisztelete. magyarságunk tisztelete, európaiságunk tisztelete, nemzeti közösségeink tisztelete, alkotmányos jogintézményeink tisztelete."
Ez az ami hamis és megtévesztő!Mert,ha a ma érvényesülő "demokrácia" mellett áll ki,akkor tulajdonképpen a FIDESZI HATALOM ÖNKÉNYE ÉS DOMINANCIÁJA MELLETT TETTE LE A VOKSÁT,amelyet egy "oktroált" Alaptörvény rendelkezéseinek betartásával sikeresen biztosíthat.
Ezért azzal fejezném,hogy mindez szép
RETORIKA,RETORIKA,RETORIKA!
A lényeg az, amit az idő hoz majd felszínre,ez pedig nem biztos,hogy olyan ékes lesz,mint a gondosan és Isten tudja kinek és kinek nem szánt szavak.
SZERETNÉM,HA MOST TÉVEDNÉK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése