Népszerű bejegyzések

2013. október 27., vasárnap

GONDOLATOK AZ ELLENZÉKI SZÉTHÚZÁSRÓL

Major Ildinek:

GONDOLATOK AZ ELLENZÉKI SZÉTHÚZÁSRÓL

 Eddig gondolkoztam azon,Ildi,hogy megírjam-e véleményem vagy sem,mert tudom,hogy sok barátom,aki az ellenzéki táborba tartozik nem osztja véleményem,de mégis úgy döntöttem,hogy neked elmondhatom mit gondolok erről a témáról,hisz tudom,hogy te sem véletlenül mellékelted a cikket.
Veled,mint Orbán és Fideszes szimpatizánssal politikai téren valószínűleg nem jutok közös nevezőre.Mindketten tudjuk is miért.
Ettől függetlenül a gyermekkortól tartó barátság és ismeretség marad köztünk.
Aki meg politikai véleményem miatt nem szeretne tovább barátai között látni,az nem is volt igazi barátom és nem is a barátság volt számára a fontos.
De,térjek a lényegre!
Tudod,hogy Gyurcsány mellett szóltam,amikor úgy éreztem koholt vádak érik a Sukoró ügyben,nem tudok egyetérteni azokkal a vádakkal sem,amelyek a 2006-os események miatt érték és érik,mert most is azt gondolom,hogy az események az orbáni klikk és a szélsőjobb puccskísérlete volt,tehát a demokratikusan megválasztott hatalom erőszakkal való megdöntésére történő sikertelen,de brutális kísérlet volt,amit megfelelő hatalmi eszközökkel lehetett csak megakadályozni,miközben nem vitatom,hogy voltak hibák is és bántódás érhetett ártatlan embereket is,de a hatalom mégis a törvény adta lehetőségekkel védte meg magát a törvénytelen erőszaktól.
(Ha valaki most azt akarja mondani,hogy a puccskísérlet jogos volt,mert Gyurcsány maga ismerte be,hogy hazugsággal kerültek hatalomra 2006-ban /Öszödi beszéd/,akkor azt mondom,hogy ugyanez érvényes a regnáló hatalomra is /amely viszont a 2/3-os többségre hivatkozva önkényeskedik/,de a 2/3-ot és a hatalmát úgyszintén hazugságokkal,méghozzá 8 évi folyamatos hazugsággal,amely napjainkban drasztikus méreteket öltött,szerezte meg,azzal a különbséggel,hogy ezek nem hajlandóak,egy Istenért sem,beismerni hazugságaikat és csalásaikat.)
Én egy kicsit meg tudlak érteni,téged és a többi nagyszámú vajdasági magyart,aki megkapta a Magyar állampolgárságot,hogy Orbán a kedvesebb,mint Gyurcsány,aki ezt ellenezte.Sok vajdasági magyarnak érzelmileg volt fontos a kötődés az anyanemzethez,de sajnos egyeseknek csak a szabad út Európa felé volt a lényeges.Az ottani nehéz gazdasági helyzetet figyelembe véve ezt az érdeket sem ítélhetem el teljesen!
Mindez azonban nem elég érv (az összes többi ellenérv mellett,hogy a Fideszt támogatva ez egyetlen okból) meghatározhassátok a Magyarországon élő emberek sorsát a következő négy évre,miközben titeket semmi sem érint az orbáni önkényhatalom intézkedéseiből.
Rengeteg ok beszél amellett,hogy az orbáni diktatórikus rendszernek véget kéne vetni 2014-ben.
Sajnos,ez a hatalom az önkényű törvényhozásnak köszönve meghozott és meghoz mindenféle törvényt és jogszabályt hatalmának bebetonozásáért.Ezért nagyon nehéz a hatalmat megbuktatni szándékozó ellenzék feladata,majdnem,hogy lehetetlen!
Itt össze kell fogni jobb és baloldali demokratának,jobb és baloldali szabadságszerető embernek,mindenkinek,aki felelősséget akar vállalni egy ország és polgárai jövőéért.Mindazoknak,akik nem szeretnék,hogy egy ember és haverjai garázdálkodjanak az országban és az emberi sorsok felett.
MINDIG AZT HITTÜK,HOGY SZABADSÁGSZERETŐ NEMZET VAGYUNK.
Lépjünk fel hát a szabadságunkat korlátozók ellen és ne a fiktív és képzeletbeli ellenség ellen vívjunk szélmalomharcot csak azért,mert a valódi szabadságkorlátozóink őket jelölték ki ellenségnek!
Ezt a fellépést a szabadság visszaszerzéséért láttam én kialakulóban az ellenzék szervezkedésében.Sajnos,e szervezkedés nyűgösen haladt,mert a hatalom minden eszközzel (és nem kevés van a kezében) törekedett ezt az egységet megakadályozni.Még szomorúbb,hogy ez az egység sok egyéni ambíció miatt is egyre lazábbnak látszik!
Rengeteg mocskot dobálnak egymásra azok,akiknek egy zászló alatt kellett volna haladniok az orbáni diktatúra ellen!(Szanyitól kezdve a DK-sokig és még ki nem?)
ELSZOMORÍTÓ!
ÍGY NEM LESZ ORBÁNI HATALOMDÖNTÉS,MARAD,SŐT ERŐSÖDIK AZ ÖNKÉNY ÉS AZ ORSZÁG ÖRÖKRE BEHOZHATATLAN HÁTRÁNYBA KERÜL EURÓPÁVAL SZEMBEN ÉS E HÁTRÁNY ÁLDOZATA MILLIÓK SOKASÁGA LESZ! 
De,miért is írok?
Mint mondtam és ezt sokan tudják,hisz nem titkoltam,hogy rengeteg esetben Gyurcsány mellett álltam és szóltam,ha úgy éreztem igazságtalan vádak érik.
Most azt hiszem,hogy az utóbbi tevékenységei ártottak,annak az egységnek és összefogásnak,amelyet hívei "követeltek" (itt jegyezném meg,hogy a demokráciában a kisebbség sem zsarolhatja a többséget és vice versa) és amely összefogás nélkül nincs "ORBÁNDÖNTÉS"!
Visszagondoltam egy kicsit a távolabbi eseményekre!
Miért is Gyurcsány Ferenc Orbán legnagyobb ellensége?
Mert egyben hasonlítanak.Mindkettőt a politikai hatalom érdekli,csak a módszereik különböznek némileg.
Mindkettő populista politikus és azt mondja,amit a nép hallani szeretne és nem az igazságot!
Gyurcsány mestere a bajkeverésnek és,amikor igazán bekever,félre vonul és másokra hagyja a forró kását!Mitöbb,még köpköd is a tegnapi szövetségeseire!/Lásd párt és kampányfinanszírozás!/ 
(Ezt még Orbán nem tette meg és ezért tartja a lehetetlent is,de kíváncsi vagyok mi lesz akkor,ha a hatalmi hajó merülni kezd!)
Mit is tett Gyurcsány?
Otthagyta a pártját,amikor nem tudott alkalmazkodni a többség akaratához!
Lemondott miniszterelnöki posztjáról,amikor látta a gazdasági válságot és az ország kilátástalan helyzetét!
Öszödi beszédével (bármilyen nemes célok irányították is!) kigyógyíthatatlan sebet ütött a demokratikus baloldal testében és ezt a baloldalt csúfos vereséghez juttatta 2010.-ben!
Legfelelősebb az a 2/3 által lehetővé vált orbáni diktatúra miatt,hisz ,ha jól számolok öt évig volt az ország miniszterelnöke!
A hatalom miniszterelnöksége alatt a kezében volt,miért nem élt vele kellőképpen az ország érdekében és miért engedte meg,hogy háttérből az akkori ellenzék (Fidesz-jobbik) irányítsa az országot?
Miért alapított új pártot,amelyben kiváló politikusok vannak és mégis magának biztosította benne az elnöki szerepet?
Miért nem tudott kiegyezni a kialakulóban levő ellenzéki összefogással?Mert nem adtak neki olyan pozíciót benne,amilyent ő magának kívánt?
Miért hergelte a közvéleményt a már kialakulóban lévő összefogás ellen?
Sok itt a megválaszolatlan kérdés!
Ezért nem hiteles és nem tud meggyőzni Gyurcsány Ferenc,amikor azt állítja,hogy ő félreáll,ha az ő személye van az egység útjában.
Sok minden van az egység útjában,de Gyurcsány személye is és ezért,ha igazán egységet akar az ellenzéki oldalon,ÁLLJON FÉLRE!
Döntse meg az ellenzék az orbáni hatalmat és 2018-ban jöhet Gyurcsány(ahogy ígérte is!),a megerősödött pártjával,ha addig meg nem ég saját politikai ambícióiban.De,addig hosszú az út és az utat meg kell járni,a legjobb,ha nélküled miniszter elnök úr!
Nem is az a lényeg,hogy Mesterházy Attila,Bajnai Gordon vagy másvalaki lesz-e az ellenzéki miniszterelnök jelölt!
A LEGFONTOSABB LEGYŐZNI ORBÁNT,
DE MOST A DK és szimpatizánsai az ellenszél mellé álltak!
(Akkor még a bajai videóról nem is szóltam!)
Üdvözöllek,Ildi! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése