Népszerű bejegyzések

2011. december 18., vasárnap

MAĐARSKA SPROVODI TAJNI PLAN O OKUPACIJI VOJVODINE


Tajnim dokumentom Orbanove vlade je doneta odluka da se mađarski pasoši podele svim stanovnicima na teritoriji Austrougarske monarhije koji mogu da dokažu da su im preci tu živeli pre 1921. godine bez obzira na etničko poreklo. Zvaničnu odluku da je za državljanstvo obavezno znanje mađarskog jezika niko ne poštuje, jer je cilj da što više vojvođanskih Srba postanu Mađari
Nedosanjan san o „Velikoj Mađarskoj“ našim severnim susedima i posle gotovo čitavog veka nedozvoljava da se probude. Pošto im je propao plan da se na granice Austrougarske u Drugom svetskom ratu vrate silom, mađarska vlada je u saradnji sa ekstremnom desnicom donela odluku da se na stare granice vrate – milom.
Kako nezvanično saznajemo ta ideja je doživela nekoliko modifikacija od kada je nastala pre dvadeset godina, jer je plan da i Slovaci uzimaju mađarske pasoše propao primanjem Slovačke u Šengensku zonu, ali su zato građani ostalih zemalja koje su činile monarhiju i više nego zainteresovani, posebno Srbi iz Vojvodine i Rumuni sa područja Erdelja. Novopečeni Mađari imaju za cilj da što pre uzmu pasoše i sa njima odu u zemlje EU i negde se zaposle, a Mađarska da se posle prespavanog dvadesetog veka konačno „probudi“ u njihovim „prirodnim“ granicama.

STANOVNICI „DELVIDEKA“
„Plan je počeo da se realizuje kada se Viktor Orban dogovorio sa Laslom Torockajem (vođom pokreta 64 županije) i ostalim mađarskim desničarima, objasnivši im da se danas ‘velika Mađarska’ ne pravi silom, formiranjem garde i lupanjem budimpeštanske televizije, već isključivo tihom mađarizacijom prostora bivše Austrougarske“, kaže nam četrdesetogodišnji profesor M. S. Srbin iz Subotice. On je dobro upućen u čitavu situaciju, već dve godine dovodi Srbe iz Vojvodine u Tisa Siget i ostala sela u opštini Segedin, i sređuje im „polaganje ispita iz mađarskog jezika“ jer 90 odsto Srba ne umeju ni da „beknu“ na Mađarskom.
„Logika je veoma prosta. Kako Mađari već javno u medijima govore da Srbija sigurno sledećih dvadeset godina neće ući u EU jer će joj se postavljati stalno novi zahtevi (a to neće biti ništa čudno – Turska je kandidat skoro već 40 godina), a za to vreme će se prema sadašnjoj demografskoj situaciji broj Srba u Vojvodini zbog bele kuge smanjiti za oko pola miliona,
Mađari veruju da će se tada moći postići brojčana ravnoteža u Vojvodini između mađarskih državljana i ostalih stanovnika ‘Delvideka’, kako oni zovu našu pokrajinu. To će prema njihovim planovima biti dovoljno da se legalno pripoje svojoj matici.

Moji poznanici iz ’64 županije’ koji su me i uvukli u ovaj biznis kažu da je realno da za 20 godina Vojvodina postane 64 mađarska županija ili ‘Delvidek’, što na mađarskom znači južni kraj i da im planove može pokvariti samo bela kuga među Mađarima u Vojvodini jer je i njih samo za 10 godina prirodnim odumiranjem nestalo u Vojvodini čak 30.000.
Zbog toga će uskoro mađarska vlada direktno preuzeti na sebe organizaciju svake materijalne i medicinske pomoći mađarskim porodicama sa decom u Vojvodini već od januara sledeće godine. Prema tim planovima kako mi otvoreno kažu iz ’64 županije’ koji su sada i legalna stranka u mnogim vojvođanskim opštinama, uslov za ulazak u EU bila bi Vojvodina baš kao što je danas Kosovo za kandidaturu.
A ako vam kažem činjenicu da je do sada za dve godine oko 7.000 Srba iz Vojvodine dobilo mađarske pasoše i da ih traže sve više i više, onda je sasvim realno pretpostaviti da je ovakav scenario moguć“, završava profesor M. S. iz Subotice.


Sa ogorcenjem i velikim razocarenjem sam procitao jos jedan neistinit,kvaran,zlonameran pamflet mrznje srpskih nacionalista i sovinista,koji vec  dugo godina ne mogu da se smire,bez obzira sto su svojom sovinistickom politikom doveli do raspada jedne drzave i sto su gradjane koji su ostali u granicama i ostacima bivse drzave u vecini doveli do prosjackog stapa!
Iz citavog spisa ocigledno izvire stara proverena:ZAVADI PA VLADAJ!
Ova parola je mnogima donela blagostanje a vecini bedu,nemastinu i svakodnevnu ocajnicku borbu za golu egzistenciju.
Ceo clanak je  protkan neistinama,lazima i zlonasmernim isrivljavanjima situacije i pravog stanja!
Pisac clanka se nije udostojio ni svoje ime napisati da bi znali kome treba pripisati sve te lazne tvrdnje.
"....‘velika Mađarska’ ne pravi silom, formiranjem garde i lupanjem budimpeštanske televizije, već isključivo tihom mađarizacijom prostora bivše Austrougarske“, kaže nam četrdesetogodišnji profesor M. S. Srbin iz Subotice."
Veoma ostroumno rekao bih ja!
A ko je taj "profesor M.S. Srbin iz Subotice"?
Ima li on pravo ime ili samo neke iskvarene kombinacije da bi se nacionalnosti u Vojvodini (posebno srbi i madjari i dalje zavadili) a koji su stolecima jedni pored drugih ziveli (nekad bolje,nekad gore) ali su ipak zajednicki pregurali sve vihore i oluje istorije.
Sada kada se Srbija sprema u EU,BILO BI KRAJNJE VREME DA SE SHVATI DA OVAKVI CLANCI,OVAKVA SHVATANJA SAMO SU ULJE NA VATRI NACIONALNIM ODNOSIMA I CINE KORAK DALJE OD EVROPE!
Ne tvdim da medju ekstremnim madjarima ne postoje oni koji sanjaju o  Madjarskoj u svojim istorijskim granicama,kako su i medju srbima postojali i postoje oni koji sanjaju o velikoj Srbiji sve do Sv. Andreje.
ALI TO SU SAMO SNOVI ONIH KOJI ZIVE U NEKOJ MRACNOJ PROSLOSTI I NE MOGU DA SHVATE DA IH JE ISTORIJA PREGAZILA!
Danas u EVROPI NEMA PROMENA GRANICA bez rata,pa nekad ni pomocu rata,sto najbolje dokazuje bezuman bratoubilacki rat u bivsoj Jugoslaviji.
DO PROMENA GRANICA MOZE DOCI SAMO U TOM SMISLU DA GRANICE NESTANU I DA NARODI I NACIONALNOSTI BUDU SVUGDE NA SVOME,STO UPRAVO SOVINISTIMA SMETA!
Buducnost Evrope (ako postoji,a mora postojati) je UPRAVO U EVROPI BEZ GRANICA,A NE U VELIKIM NACIONALNIM DRZAVAMA!
TO MORAJU DA SHVATE SVI KOJI SANJAJU O VELIKIM DRZAVAMA,BEZ OBZIRA KOJIMA!
San o Velikoj Srbiji je propao.Srbija je zadnjim ratom dozivela SVOJ TRIANOM,kao sto je Madjarska dozivela 06. juna 1920. godine svoj Trianon,kada je izgubila dve trecine svoje istorijske teritorije.
MISLJENJA SAM DA NI MADJARIMA,A NI SRBIMA NIJE POTREBNO DA SE ISTORIJA PONAVLJA,A NAROCITO NE DA SE TOCAK ISTORIJE VRACA UNAZAD,JER TO NI JEDNOJ NACIJI NE IDE U PRILOG,A POSEBNO GRADJANIMA,KOJI ZBOG GLUPIH VODJA TREBA DA PLACAJU CEH SVOJOM EGZISTENCIJOM!
MISLIM DA JE KRAJNJE VREME DA SE OKRENEMO SARADNJI,PRUZANJU RUKE UZ POMOC ZDRAVOG RAZUMA I BEZ OVAKVIH KVARNIH PAMFLETA!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése